Friday's photosInnan jag börjar berätta om gårdagen (fredag) så kan jag snabbt nämna att torsdagen i skolan var rätt crazy. Jag försökte som sagt crasha massa engelskaklasser men varenda en var fullproppad så tillslut var jag tvungen att börja fundera ut andra alternativ. Det slutade med att jag testade en psykologiklass - which I loved! Jag har aldrig någonsin pluggat psykologi förut så jag visste knappt vad det var men så fort som lektionen började så insåg jag att jag tyckte det var sjukt intressant! Så det slutade bra tillslut ändå. Förutom att jag har 5.5 timmars håltimma mellan min första tis+tors lektion och psykologin.. Men jag överlever!

Och så fredagen då. Det började med en 5 timmars lång fotolektion i skolan, 8am-1pm, som var väldigt långtråkig. Läraren gick igenom saker som jag redan hört typ 10 gånger och det märktes verkligen att hon pratade till en nybörjarklass.. Vilket jag känner att jag inte riktigt passar in i. Men det blir nog bättre när vi väl börjar få fotouppgifter och sånt! Efter skolan gick jag till stan för att möta upp Julia och äta lunch. Lunchen övergick i en liten shoppingrunda och jag fick med mig några kassar med reasaker (såklart) hem. Det var dock galet varmt ute och jag gick runt med en svart byxdress med dubbla lager och läder. Inte så skönt i 34 graders värme (i skuggan).. Men det var en bra dag i alla fall!

Första bilden på alla roommates tillsammans! Nicole, jag, Summer & Bianca.
 
Senare på kvällen drog jag och mina roommates ut till Isla Vista igen. Träffade massor med folk och det är alltid lika kul att få höra alla kommentarer om mitt hår och det faktum att jag är svensk! Jag skojar verkligen inte när jag säger att minst 2 personer kommenterar mitt hår VARJE DAG. Men det är så roligt och jag blir väldigt glad av det varje gång! Något annat jag blir glad av är när folk inte kan höra att jag är från sverige när jag pratar. Det känns bra! Kvällen blev ett väldigt bra avslut på en bra dag i alla fall.
 

Snabbt inlägg om skolan

 
 
Intensivt. Det är ett ord som passar bra in på de senaste två dagarna!
Jag har sprungit runt på campus, från ena änden till den andra för att hinna till klasser,
försökt "crasha" några engelskakurser men misslyckats, åkt alldeles för mycket buss pga
av jag missuppfattat bussschemat, kommit för sent till lektioner, "droppat" klasser
och dansat två extremt intensiva danspass. Och pressat i mig lite mat när jag hunnit där i mellan..
 
Så nu är jag helt exhausted. Och då har jag torsdagen framför mig vilket betyder class crashing day för mig!
Måste få in fler kurser i mitt schema för att få behålla csn bidraget..
Men jag är glad ändå, skolan är så underbar!
 
(Att crasha en klass betyder helt enkelt att man går till ett klassrum innan lektionen börjar och
frågar om det finns platser över som man kan få ta. Att droppa förstår säkert alla, det är när
man tar bort en kurs från sitt schema.
 
 
 

Första dagen

 
Nu är jag hemma från min första dag på college och det känns riktigt bra!
Jag hade bara två danskurser på schemat och det var samma lärare på båda kurserna vilket gjorde att jag bara behövde gå på en av lektionerna då han tänkte ha samma genomgång på dem båda. Så inget dansande idag, men på onsdag börjar det på riktigt! SÅ taggad, läraren verkade så himla bra också!
Han sa däremot på en gång att om man inte var van att dansa så rekommenderade han starkt att man skulle skippa den dansklassen. Jag frågade honom om han trodde att jag skulle klara av kursen även om jag aldrig dansat varken modern dans eller balett där man får lära sig alla danstermer och han svarade att eftersom jag dansat liknande danser förut och kan vissa termer så borde det räcka att plugga in allt sånt som lite hemläxa bara. Men jag ska komma på onsdag och testa först, känna in vilken nivå det är på (:
 
Resten av dagen gick åt till att registrera mig till skolans gym, där jag också har en kurs. Life Fitness heter den och den ger tillgång till skolans gym vilket är super! Man måste dock träna ett visst antal timmar per månad för att bli godkänd men det ska inte vara några problem hoppas jag!
 
och ja, jag har färgat håret brandrött. Det var inte direkt meningen att bli så rött menemene.. Får i alla fall höra positiva kommentarer av okända människor rätt ofta & jag trivs ändå i det så (det är inte så vanligt med rött hår här).