SBCC

 
Alltså min skola. Så jäkla fin. Det känns som jag är i en drömstad och jag kan inte riktigt
fatta att den här staden ska bli mitt nya hem i ett år. Känns galet bra.
 
Idag har varit ytterligare en lite speciell dag på skolan. Jag har pratat med svenskar, holländare
och en massa amerikanska lärare/advisors hela dagen och redan nu känner några av rådgivarna
igen mig både i- och utanför skolan haha. Anledningen är antagligen att det har strulat lite för mig
med vissa saker.. För det första så insåg jag att den här introduktionsveckan fortsätter ändå till nästa vecka vilket jag inte skulle kunna stanna till eftersom vi redan på fredag åker mot San Franscisco med familjen! Därmed fick jag prata med olika rådgivare och kom till sist fram till en plan som skulle fungera för mig. (Jag får flytta fram den delen av introduktionsveckan till 14 augusti när fler folk kommer hit). 
Nästa problem fick jag då jag&de andra svenskarna gick till fel klassrum och satte oss. Efter ca 30 minuter fick jag till slut räcka upp handen och fråga om jag verkligen skulle vara där. Det skulle jag inte. Inte de andra svenskarna heller för den delen.
Sen gick jag till ett klassrum där de skulle hjälpa till med att registrera sig för kurser. Jag var den enda som dök upp så på så sätt fick lärarna inte så mycket mer att fokusera på än att hjälpa mig! Kändes lite awkward men.
 
Det är så sjukt svårt att sammanfatta en hel skoldag i bara lite text, men det här är nog i princip det som hände i dag i alla fall. Plus massa småsaker såklart.
 
 

California

Okej, så nu tänkte jag försöka sammanfatta vad som hänt än så länge. Varje dag
är så olik den andra och dagarna bara flyger iväg samtidigt som det känns som man
redan varit här längre än vad man faktiskt har.
 
 
Alltså: torsdag 25 juli började resan mot USA och efter ca 24 timmars
resande via flyg, buss och bil så kom vi äntligen fram till L.A.
På fredagen åkte vi direkt till Hollywood och fick se den kända Hollywood-skylten, Walk of Fame och kändisarnas lyxområde, Beverly Hills.Hela den dagen blev lite seg och småjobbig pga jetlag och huvudvärk av den kvava värmen men var ändå en bra start på resan.
Lördagen spenderades på Venice beach, Santa Monica trots moln (alla blev brända ändå) och hela
den kvällen satt jag&pappa och försökte få mitt amerikanska simkort till mobilen att fungera. Vilket det aldrig gjorde.
 
 
Igår, söndag, körde vi ifrån hotellet i LAX och åkte Highway 1 mot Santa Barbara. Första intrycket
av Santa Barbara kunde inte blivit bättre. Finaste och mysigaste staden jag någonsin sett. Verkligen. Blev kär i staden på en sekund. Resten av dagen spenderades genom att åka runt i SB och kolla in mitt framtida boende, min skola, staden och hotellet. Det enda som försämrade dagen ganska kraftigt var mobilproblemet. Flera timmar åkte vi runt, pratade med folk, ringde personer, bokade hjälptider och liknande för att få mobilen&simkortet att fungera. 
 
 
 
Och så idag då. Första dagen på skolan pga. Wave week (orientering för internationella studenter). Det var väldigt speciellt kan man säga. Jag hade tidigare skämtat om att jag säkert skulle få gå runt själv på skolan för att ingen annan skulle vara där och det var nära på sant. Jag hittade två människor som var där för samma sak som mig. Två människor. Visserligen trevliga men det kändes ändå helt sjukt att skolan var så tom. Vid 13.00 skulle jag åka tillbaka till skolan och göra engelskatester, lyckligtvis var det lite mer folk där då! Jag skulle tydligen göra ett avancerat engelskatest så sen under 2 timmar satt jag och skrev tester (liknande nationella proven) som gick sådär. Resultatet får jag imorgon så då får jag se vilken engelskanivå jag hamnat på!
 
Något som i alla fall är otroligt skönt nu är att min nya mobil fungerar. Det slutade med att vi fick köpa en
amerikansk andoidmobil med amerikanskt simkort men min iphone får stanna kvar och användas vid
wifi-ställen i alla fall! 
 
 

We have arrived!

 
 
 
Ville bara säga att vi är framme i USA, Kalifornien och att allt är grymt bra än så länge!
Vi har hittils hunnit besöka Hollywood, Santa Monica och Venice beach. Förhoppningsvis
ska jag ladda upp ett riktigt inlägg med lite mer detaljerade dagar snart! •