tågresa

 
Sitter nu på tåget mot Santa Barbara, har tio timmar framöver att spendera innan jag är framme. Två och en
halv vecka spenderade jag alltså med Griffin och hans familj i Walnut Creek, en förort till San Francisco. Har verkligen trivts extremt bra, tycker om det stället och människorna där. Är ändå taggad på att komma tillbaka till Santa Barbara, mitt andra hem. Tillbaka till vännerna och skolan och vardagen som jag haft det senaste året. Nytt för denna termin dock är boendet! Kommer efter mycket fram och tillbaka-funderande antagligen att bo tillsammans med Griffin. Har ännu inte allt klart men förhoppningsvis löser det sig så snart som möjligt. Tills dess bor jag kvar på samma ställe som förra terminen!
 
De senaste dagarna i Walnut Creek har varit väldigt bra och roliga. Har besökt SF ännu en gång, gått på ett "Experiment-Upptäckarmuseum", Exploritorium, varit på bio (If I stay), middag med hans familj, spelkväll med kompisar och ätit god mat!
 
 
 

Heldag i storstaden

 
Idag har vi haft en upptäckardag, iallafall från mitt perspektiv! Tog tåget/tunnelbanan till San Francisco på förmiddagen och spenderade i princip hela dagen på ön Alcatraz. Fick en informationstur i fängelset om hur fångarna levde där en gång i tiden och det var sjukt intressant! Blev lite oroligt ett tag innan vi väl fick kliva på båten till Alcatraz då jag hade kollat upp fel datum för biljetterna dit (de gällde för dagen innan). Det löste sig bra dock, som tur var!
När vi kom tillbaka från ön åkte vi till ett slags resturangtorg där vi strosade runt, käkade mat och provsmakade lite smått och gott. Hann också med en kort lunch innan Alcatrazbesöket med Griffins mamma som jobbade i en av byggnaderna där vi befann oss just då, var trevligt att få träffa henne!
Vi kommer åka tillbaka på torsdag igen då vi insåg att det finns så mycket annat kul att se och göra i San Francisco city!
 
 
 

12 dagar

 
Senaste dagarna har bestått utav:
- spring/promenadrundor
- poolen
- resturangbesök
- BBQ
- Spelkvällar
- Filmkvällar
- Besök i downtown San Francisco
- Shopping
- Pyssel
- Umgänge med Griffins kompisar
- Båtpicknick i naturreservat
 
Stannar här tills på lördag, då tar vi tåget tillbaka till Santa Barbara eftersom skolan börjar den 23e!