Monkey attackIgår lämnade vi Koh Tao och satte oss på en färja som nog varit det värsta jag varit med om. Panik, åksjuka och folk som kräktes var och varannan minut i plastpåsar.. Efter ca en timma fick vi iallafall tillslut gå av och vänta på en ny färja som inte alls var så illa. Efter färjan tog vi en buss och sedan fick vi byta till en annan buss för att tillslut bli avsläppta i Koh Sok National Park. Efter ytterligare en liten resa med taxi kom vi fram i regn och mörker till våran lilla bungalow. Vi kunde inte vara mer nöjda med vårat ställe iallafall. Hur mysigt som helst och supertrevliga värdar.

Vi ska bara stanna här i två nätter innan vi åker vidare mot Krabi men båda är otroligt glada över att vi ändå tog oss hit för det är så otroligt fint överallt. Och det bästa av allt: IDAG SÅG VI APOR. Det tog bara några minuter efter att vi hade gått in i nationalparken (jungeln) innan ett gäng apor kom fram till oss. Så himla coolt.

Vi fick låna cyklar från vårat resort och har därmed också fått oss en riktig workout idag när vi cyklade 1 mil fram och tillbaka till nationalparken i 35 grader.
Dykarbilder


Sista dagen på dykarskolan följde en undervattensfotograf med oss när vi dök och här är resultatet av vad han fotade!


Koh Tao


Hejhejhej. Fick precis höra att jag varit dålig på att blogga så jag hade inget annat val än att faktiskt ta tag i det nu! I mitt försvar kan jag säga att jag varit sjukt upptagen ända sen vi kom fram till Koh Tao. Därmed har jag inte lika många bilder heller.

Det som har hänt iallafall är att vi har gått dykarkurs i fyra dagar nu. Dagen vi kom hit så hade vi en introduktion & sen hemläxa som tog hela kvällen.

Andra dagen startade vi 08.30 med lite mer teori innan vi fick gå till poolen för att göra ett simtest. När simtestet var klart fick vi äntligen testa på att dyka i saltvattenspoolen. Jag tror vi var i poolen i ca 5 timmar och avslutade kvällen med att käka lite med gänget som vi har dykt med samt göra ytterligare lite hemläxa.

Tredje dagen (igår) började vi 08.20 i saltvattenspoolen. Efter lunch var det dags att ta sig ut i havet och dyka. Vi dök ner till 12 meter och jag kände mig sjukt stolt över att ha övervunnit min rädsla för vatten och fiskar.

Idag samlades vi 05.45 för att åka ut i havet och dyka igen. Vi gjorde våra sista dykartester och dök ner till 18 meter. Det var bland det häftigaste jag varit med om. När vi kom tillbaka till dykarcentret fick vi göra ett sista skriftligt test innan vi fick officiellt besked att vi var dykarcertifierade. Nu chillar vi bara på stranden och senare ikväll ska vi alla fira med några öl!


P.S Fler dykarbilder kommer komma upp snart!