Min födelsedag


Nuu kommer det inlägget som jag försökt ladda upp sen 28 april, min födelsedag. Jag hade redan skrivit ett inlägg som jag bara väntade på att kunna ladda upp men av någon anledning så försvann det. So here we go once more:

Jag kan på en gång säga att min 22års dag kommer att vara en väldigt minnesvärd sådan. Det var en så himla perfekt dag & alla var så otroligt generösa och snälla. 
Dagen startade med en god bananpannkaka & riktigt kaffe med mjölk (inte vanligt här) som Lollo bjöd på. Efter det mötte vi upp gruppen som vi skulle på adventure trip till Kawasan Falls med. Vi bokade trippen dagen innan tillsammans med de svenska killarna som vi lärde känna i Thailand. I Kawasan falls vandrade vi genom vattenforsar, hoppade från klippor, klättrade på stenar och fick se helt sjukt fint turkost vatten överallt. Hela den upplevelsen kommer nog vara en av de bästa på resan faktiskt.
Sen avslutades trippen med en BBQ på stranden med supergod nygrillad mat.

När Lollo och jag kom tillbaka till hotellet (vi checkade in på riktigt resort denna dag) hade vi turen att få se den finaste solnedgången någonsin. Efter det mötte vi upp de svenska killarna igen och deras tyska kompisar som bjöd oss på riktigt god middag. Därefter tog vi oss till en bar och hade så jäkla roligt hela kvällen. Barpersonalen var supergullig och gav mig en efterrätt med tända ljus och en tallrik med chilipommes för att jag fyllde år. Även hela gänget jag hängde med var supergulliga när de sjöng happy birthday minst 3 gånger under kvällen/natten.

Gulddag.


Whalesharks


ÄNTLIGEN kan jag ladda upp inlägg! Jag har försökt och försökt i flera dagar nu men wifi har varit för dåligt!
Detta är från idag. Fler inlägg om föregående dagar kommer upp snart också!

Idag vaknade vi 05.00 och åkte iväg med de andra svenskarna som vi träffat för att simma med valhajar. Det var en sjukt häftig upplevelse, även om det var lite smånervöst ibland. De kom extremt nära!
Resten av dagen har vi alla bara rest och rest och rest. När vi tillslut kom fram till hamnen där vi skulle ta en båt till en annan ö ifrån så var allt fullbokat... Så nu bor vi på ett hotell i Cebu City en natt och tar morgonfärjan imorgon istället!


I väntan på väntan


Nu är vi i Filippinerna!! Vi kom fram tidigt imorse efter en lång natt på olika flygplatser och flygplan. Vi skulle mellanlanda i Singapore och vänta där i ca 2.5 timmar på nästa flyg med det hade blivit ändringar i schemat så vi fick sitta på flygplatsen i 5 timmar istället. Å andra sidan kom vi fram klockan 06.30 till Cebu då istället för 04.00 vilket var skönt! 
Så fort vi landat i cebu tog vi en taxi till busstationen för att ta oss nedåt på ön, närmare Kawasan Falls dit vi ska imorgon (på min födelsedag) med de två svenska killarna som vi träffade när vi dök i Thailand! 

intrycket av Filippinerna än så länge är att folk är väldigt trevliga, boendet är lite dyrare, det är mindre turistigt och super vackert överallt.